Diep gulle robijnrode wijn gemaakt van het inheemse druivenras Nero di Troia. De smaakt is geconcentreerd, zwoel en vol met rijp fruit en zachte rijpe tannines. In de geur rood kersenfruit met cacao en koffie aroma's wat duidt op houtrijping. Read more
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.
Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 10-15 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur onder de 27 graden. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar eikenhouten vaten. Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog 4 maanden op fles.
94 punten - Luca Maroni over de 2018-vintage
gouden medaille - Berliner Wein Trophy over de 2019-vintage
92 punten - Falstaff over de 2018-vintage
zilveren medaille - Mundus Vini
"Rijp, zoet fruit, zoethout, bittere chocolade. Vol, zoetig, zwoel, cacao." - 4/5 sterren, Perswijn over de 2017-vintage
4 trosjes - Bibenda over de 2017-vintage
2 rode glaasjes - Gambero Rosso over de 2019-vintage
Land | |
Production | |
Alcohole | 12 % |
Appellation | |
Region | |
Match with | |
Profile | |
Grapes | |
Vintage | 2019 |