Deze Barolo is diep robijnrood van kleur met levendige, heldere highlights. Deze rode wijn heeft een intens, zeer geurig boeket, met aroma's van zoethout en wilde roos naast warme en kruidige aroma's. Read more
De Nebbiolo druiven zijn afkomstig uit de gemeente Monforte d’Alba. Op een hoogte van 350 meter boven zeeniveau genieten de wijngaarden van de nodige verkoeling. De wijnstokken staan aangeplant op bodems bestaande uit zand, klei en kalksteenmergel. De druiven worden zorgvuldig geoogst bij optimale rijpheid. De druiven vergisten met een zeer lange inweking van 40 dagen in roestvrijstalen tanks. Tot slot rijpt de wijn 6 maanden in roestvrijstalen tanks en 30 maanden in grote vaten van Slavonisch eiken.
Hoewel Giacomo Fenocchio (nog) geen biologische certificatie heeft, is de werkwijze die al jaren wordt gehanteerd volledig biologisch. Kwaliteit begint voor Fenocchio in de wijngaarden. In de wijnkelder grijpt Claudio Fenocchio zo min mogelijk in. Omdat de druiven zo'n hoge kwaliteit hebben, lukt het Fenocchio om een lange schilinweking uit te voeren. De wijnen rijpen alleen in grote vaten van Slavonisch eikenhout, die het karakter van de nebbiolo druiven niet overheerst. Fenocchio’s wijnen blinken door de minimale interventie in de uit in hun heldere terroir-expressie.
De Nebbiolo druiven zijn afkomstig uit de gemeente Monforte d’Alba. Op een hoogte van 350 meter boven zeeniveau genieten de wijngaarden van de nodige verkoeling. De wijnstokken staan aangeplant op bodems bestaande uit zand, klei en kalksteenmergel. De druiven worden zorgvuldig geoogst bij optimale rijpheid. De druiven vergisten met een zeer lange inweking van 40 dagen in roestvrijstalen tanks. Tot slot rijpt de wijn 6 maanden in roestvrijstalen tanks en 30 maanden in grote vaten van Slavonisch eiken.
Land | |
Production | |
Alcohole | 12 % |
Appellation | |
Region | |
Match with | |
Profile | |
Grapes | |
Vintage | 2019 |