De druif van Zuid-Afrika. Unieke kruising van Pinot Noir en Hermitage (ook wel Cinsault genoemd). Intens diepe kleur met aroma's van fynbos, cranberry en wilde kruiden. Medium body met een mooie frisheid. Read more
Je kan niet anders dan onder de indruk zijn van deze plek. Het domein ligt gevleid tussen de Simonsberg, de Klapmutsberg en naast de wijngaarden van Kanonkop. De koele maritieme wind die vanuit False Bay komt is haast perfect voor de stevige, complexe rode wijnen die hier worden gemaakt.
Toen de Duitse familie Laibach begin jaren negentig op zoek ging in Zuid-Afrika naar een leuk plekje voor de bejaarde Herr Friedrich, viel het oog op het mooie landgoed, nu Laibach, aan de voet van de Simonsberg. Pas nadat de familie ontdekte dat dit lapje grond één der beste terroirs van de befaamde Stellenbosch regio herbergde, werden nieuwe wijngaarden aangeplant. Daarop volgde al snel de bouw van een mooie en efficiënte winery en de samenstelling van een bekwaam vakteam. Niet met de bedoeling voor grote producties, nee… bij Laibach houdt men het liever klein en overzichtelijk. De jonge, bijzonder gedreven Zuid-Afrikaan François van Zyl is verantwoordelijk wijnmaker ter plaatse. Michael Malherbe, neemt de algemene exploitatie alsook het wijngaardmanagement voor zijn rekening. De grote doorbraak van dit 40 hectare groot domein kwam begin 2000. Het motto bij Laibach is echter onveranderd sinds het begin. De beste reflectie van de unieke terroir en het microklimaat van Simonsberg in nobele wijnen. Uit respect voor de natuur gaat er veel aandacht naar biologische wijnbouw. De evolutie, vooral in kwaliteit, in de laatste jaren bij Laibach is frappant. Vandaag de dag is Laibach een begrip geworden in Zuid-Afrika.
Land | |
Production | |
Alcohole | 12 % |
Appellation | |
Region | |
Match with | |
Profile | |
Grapes | |
Vintage | 2019 |