Een onweerstaanbaar lekkere wijn gemaakt van grillo druiven afkomstig van het prachtige eiland Sicilië Frisheid en smaak en kruidige en minerale geuren zorgen voor een rijke wijn met een goede balans met een super prijs/kwaliteitverhouding! Read more
Grillo is een inheemse witte druif van het eiland Sicilië afkomstig uit een kruising van catarratto en zibibbo genoemd).
Om zoveel mogelijk de aromatische intensiteit van het Siciliaanse terroir in de wijnen te behouden, wordt er gekozen voor een vinificatieproces op lage temperaturen. De druiven worden vlak voordat ze overrijp worden met de hand geplukt om frisheid te behouden. Vervolgens ondergaan de druiven een korte en koude maceratie onder gecontroleerde temperatuur tussen de 8 en 10 graden om de aromatische intensiteit te versterken en zo veel mogelijk kleur, geur en smaakstoffen uit de schillen te onttrekken. Na het persen volgt de fermentatie en rijping op RVS tanks gedurende 4 maanden. De wijn rust nog enkele maanden in de fles voordat deze verkocht kan worden.
Land | |
Production | |
Alcohole | 12 % |
Appellation | |
Region | |
Match with | |
Profile | |
Grapes | |
Vintage | 2019 |