Deze zalmkleurige Provence rosé hoort bij de top! Het is ieen perfecte expressie van Bandol rosé. Elegantie, roodfruit en steenfruit gevolgd door een lange afdronk. De wijn rijpt 6 maanden in rvs-tanks. Lees meer
Het chateau ligt in het hart van de AOC Bandol en is daar een van de oudste familiehuizen. Tot halverwege de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die van wijn, nu draait het enkel en alleen om de laatste. Het pad naar de huidige kwaliteit werd vanaf 1964 ingezet door Jean-Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd opgevolgd door zoon Nicolas die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed aan een ongeneeslijke ziekte. Sindsdien is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor gaard en cave, en is ervoor gekozen om volledig voor bio en biodynamie te gaan.
De wijnen zijn mooi ‘op fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer herkenbaar als echte Bandol.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biologisch, biodynamisch |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | Bandol |
Regio | Provence |
Lekker bij | Bouilabaise, salade nicoise, kreeft, langoustines |
Smaakprofiel | Steenfruit , rood fruit, kruidig, lange afdronk |
Druivenras | Cinsault, grenache, syrah, mourvèdre |
Jaargang | 2021 |