Terres de Louisa
Wijn onder de 8,5% heet wettelijk geen wijn meer, maar aangezien Terres de Louisa wel op druiven genet is, noemen we ze voor het gemak alcohol vrije wijnen. Wijn zonder alcohol? En dan ook nog lekker? Jazeker! Proef de biologische ‘wijnen’ van Terres de Louisa maar. Het zijn weliswaar geen echte wijnen, maar Terres de Louisa is wel verreweg het beste alcoholvrije alternatief dat we tot dusver proefden. Het label is opgericht door drie ingenieurs, die zelf geen van drieën alcohol drinken. Gefrustreerd met het feit dat ze nooit goede, gastronomische alcoholvrije alternatieven voor wijn konden vinden, begonnen ze hun eigen domein. Hun "wijn"gaarden bevinden zich in Béziers, in het hart van de Languedoc-Roussillon. Hier verbouwen ze diverse witte en blauwe druivenrassen en maken daar heerlijke alcoholvrije wijnen van. Omdat ze het druivensap niet laten vergisten, hoeft de alcohol ook niet verwijderd te worden. Bovendien wordt er biologisch en zonder sulfiet of dierlijke producten gewerkt. Dit zorgt voor heel puur en zuiver druivensap. Fris, niet zoet en met onderscheidend druif-profiel is dit een geweldig alcoholvrij alternatief voor wijn.