The Winery of Good Hope
Drink well and do good.
Dit in 1998 opgerichtte wijnbedrijf (Stellenbosch) is misschien wel de het meest internationale van heel Zuid Afrika. Een Brit, een Fransman en een Aussie die samen met een wat locals de directie vormen. Maar wel met een gezamenlijke visie, die van ‘natuurlijk & verantwoord’ en dat zonder een concessie aan de kwaliteit te doen.
Die visie is: ‘laat de wijn de wijn zijn’ en laat je niet leiden door commerciële belangen als trends en wijncompetities. Die eigenzinnigheid komt tot uiting in lagere alcoholpercentages, minder eiken en veel minder gebruik van sulfiet. Maar ook in keuze voor aanplant; sauvignon blanc komt er hier niet in. Nee, hier regeert de autochtone chenin blanc druif.
Maar daar stopt het ‘verantwoord’ niet, de Winery of Good Hope probeert ook verantwoordelijk om te gaan met het welzijn van haar werknemers en hun families. Zo gaan er vaste percentages van de opbrengst naar een speciaal fonds die zorgt voor gezondheid, scholing en opleiding.