Prachtige Provençaalse rosé in een schone, pure, en kruidige stijl. Niet voor niets per glas geserveerd bij topzaak Nopi van Ottolenghi in Londen. Uiteraard in lichte zalmkleur. Lees meer
Tussen Aix-en-Provence en Saint-Maximin, midden op het Provençaalse platteland, ligt Ollières. Het château van dit dorp ligt bovenop een heuvel, oorspronkelijk in de 10e eeuw gebouwd, zodat de Karolingers de weg van Aix naar Brignoles konden bewaken. Vanaf 2003 bemoeien Hubert Rouy en zijn zoon Charles zich met de wijnen van het domein, en met indrukwekkend resultaat. Charles is als oenoloog opgeleid in Beaune, en maakte daar in eerste instantie ook carrière bij de négociant Bouchard Père et fils. Nu heeft hij Château d’Ollières grondig geherstructureerd en gemoderniseerd, van de wijngaarden tot de cave. Deze investeringen werpen nu vruchten af. Schone, pure, en op-en-top Provençaalse wijnen.
argilo-kalksteen 300 tot 400 meter boven zeeniveau.
Lange temperatuur gecontroleerde fermentatie 14 °-16°C, Rijping op fijne lies.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | Coteaux Varois en Provence |
Regio | Provence |
Lekker bij | Langoustine, bouillabaisse, ratatouille, gegrilde vis, Provençaalse gerechten |
Smaakprofiel | Aardbeien, frambozen, kruiden, floraal, rond en soepel |
Druivenras | 50% grenache, 50% cinsault |
Jaargang | 2023 |