Crémant de Savoie Clos Petraz is een frisse en levendige bubbel. Duidelijke aroma's van rijping sur lie zoals rijpe appel, brioche en iets nootachtigs maar ook floraal. Goede vulling, mooi droog en een goede lengte. Lees meer
Deze Crémant de Savoie is gemaakt volgens de traditionele methode dat wil zeggen met een tweede vergisting op de fles. De wijn heeft 30 maanden op de lie gelegen en dat zorgt ervoor dat de wijn prachtige complexe aroma's krijgt met een zachte bubbel.
Licht goudgeel en met een fijne en zachte mousse, biedt deze Crémant heerlijke aroma's van witte bloemen (lindebloesem), perzikfruit (abrikoos en perzik), frisse citrus maar ook een amandeltje. De wijn is fris, complex en mineralig met een lange afdronk.
Heerlijk als aperitief, gaat heel goed met alles uit de zee.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 12 % |
Herkomstbenaming | Savoie |
Regio | Savoie |
Lekker bij | Aperitief, mooie visgerechten, schaal- en schelpdieren |
Smaakprofiel | Fris, complex, citrus, bloemig, nootje, romig, zachte mousse |
Druivenras | Chardonnay, Jacquères, Altesse |
Jaargang | NV |