Wij zijn dol op deze wijn! Cortese Nostru Carricante heeft smaken van perzik, appel, citrusvruchten en bloesem. Daarbij een verfrissende zuurgraad, een uitgesproken mineraliteit en een bijzonder lange afdronk. Lees meer
Het levendige en vrolijke etiket voor deze Cortese Nostru Carricante is gebaseerd op symbolen van cultuur en leven, waarbij de authentieke Siciliaanse Majolica keramiek als visie wordt genomen.
De naam van deze druif (Carricante) komt van het Siciliaanse dialect "u carricanti", wat "zwaar beladen" betekent en verwijst naar de grote hoeveelheid druiven die deze wijnstok produceert, tenzij strikt gecontroleerd. Carricante wordt voornamelijk verbouwd op de hellingen van de Etna, waar het de laatste jaren een renaissance heeft doorgemaakt. Het gedijt bijzonder goed op hoogte en wordt nu ook in andere hoge gebieden verbouwd. Carricante heeft een prachtige zuurgraad en een uitgesproken mineraliteit.
Cortese Nostru Carricante wordt verbouwd op ongeveer 400 meter boven zeeniveau. Omdat het zo productief is, is het essentieel om veel aandacht te besteden aan het trainen van de wijnstokken - wat wordt gedaan met behulp van de Guillot-methode. Strikte snoei is ook absoluut essentieel om de productie te beperken. Druiven worden met de hand geplukt, vervolgens ontsteeld en heel zacht geperst met een pneumatische pers. De most wordt ongeveer 48 uur bij lage temperatuur gedecanteerd voordat de fermentatie begint, die wordt uitgevoerd bij 17-19C° gedurende ongeveer 20 dagen. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn overgeheveld en minimaal 5 maanden op de fijne droesem bewaard, met regelmatige Bâtonnage.
Het credo van Aziend Agricola Cortese: bodem, zon en klimaat: 3 belangrijke succesfactoren voor de wijn van dit wijnhuis. Het Siciliaanse landschap is een caleidoscoop van lokale karakters en wijnstokken, die zich kenmerken door de wijnen die ze voortbrengen. We gebruiken geen chemische middelen en maken gebruik van het natuurlijk ritme en dat vereist zorgvuldige aandacht en een constante aanwezigheid in de wijngaard. Biologische wijnbouw is geen keuze, het is de enige optie. Niets forceren, elke wijngaard individueel benaderen en zich laten ontwikkelen. Gebruik maken van traditionele methodes, zoals bijvoorbeeld het vergistingsproces in grote terracotta kruiken.
Land | Italië |
Productiemethode | Biologisch |
Alcoholpercentage | 12,5 % |
Herkomstbenaming | IGP Terre Siciliane |
Regio | IGP Terre Siciliane |
Lekker bij | Tapas. mooie visgerechten, vegetarisch, haloumi, curry |
Smaakprofiel | Perzik, appel, citrus, bloesem, mineraliteit |
Druivenras | Carricante |
Jaargang | 2022 |