Mooie karaktervolle wijn uit Sicilië gemaakt van de catarratto druif. Aroma's van perzik, jasmijn en nootmuskaat zijn te ontdekken met daarbij een verfrissende zuurgraad. De afdronk is lang en complex met heerlijke tonen van amandel. Lees meer
Uit de drie verschillende erkende klonen van Catarratto, Comune, Lucido en Extra Lucido heeft Cortese gekozen voor de delicate en superieure kwaliteit van de Catarrato Lucido. De naam komt van de ongebruikelijke glanzende schil van de druiven.
De Catarrato-druiven worden geteeld op hellingen rondom 400 meter boven zeeniveau. Druiven worden met de hand geplukt.
De druiven worden ontsteeld en zeer zacht geperst met een pneumatische pers. De most wordt ongeveer 48 uur bij een lage temperatuur gedecanteerd voordat de gisting begint, die ongeveer 20 dagen bij 17-19°C plaatsvindt. Nadat de gisting is voltooid wordt de wijn gedurende minimaal 5 maanden op de fijne lies bewaard, met regelmatige battonages.
Het credo van Aziend Agricola Cortese: bodem, zon en klimaat: 3 belangrijke succesfactoren voor de wijn van dit wijnhuis. Het Siciliaanse landschap is een caleidoscoop van lokale karakters en wijnstokken, die zich kenmerken door de wijnen die ze voortbrengen. We gebruiken geen chemische middelen en maken gebruik van het natuurlijk ritme en dat vereist zorgvuldige aandacht en een constante aanwezigheid in de wijngaard. Biologische wijnbouw is geen keuze, het is de enige optie. Niets forceren, elke wijngaard individueel benaderen en zich laten ontwikkelen. Gebruik maken van traditionele methodes, zoals bijvoorbeeld het vergistingsproces in grote terracotta kruiken.
Land | Italië |
Productiemethode | Biologisch |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | IGP Terre Siciliane |
Regio | Sicilië |
Lekker bij | Mosselen, forse, paddenstoelen risotto, langoustine, kazen |
Smaakprofiel | Perzik, jasmijn, kruiden, amandel, mineraal |
Druivenras | Catarratto |
Jaargang | 2023 |