Een mousserende wijn gemaakt van Chardonnay, Chenin Blanc en Pinot Noir. In de neus tonen van citrus, getoast brood en zoete amandelen. Ook in de smaak proeven we toast en amandelen terug, gecombineerd met een zachte mousse en een lange afdronk. Elegant! Lees meer
Gemaakt volgens de “Methode Traditionelle”. Dit houdt in dat de wijn op dezelfde wijze gemaakt wordt als Champagne en een tweede gisting op fles heeft gehad. Vervolgens 12 maanden gerijpt op z’n gist om een mooie smaak en een verfijnde mousse te creëren.
Limoux ligt in het zuiden van Frankrijk tussen Toulouse en Perpignan. Sinds 1990 heeft het een eigen appellation en het grootste gedeelte wat daar gemaakt wordt is Crémant de Limoux.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 11,5 % |
Herkomstbenaming | Crémant de Limoux |
Regio | Limoux |
Lekker bij | Fruits de mer, aperitief, salades |
Smaakprofiel | Elegant en fris met citrus, getoast brood en zoete amandelen. |
Druivenras | 60% Chardonnay, 30% Chenin Blanc en 10% Pinot Noir |
Jaargang | NV |