Fris en rond van smaak met tonen van gele bloemen, limoen, grapefruit en hazelnoot met een rokerige hint van de vulkanische grond in de wijngaard. Biologisch gemaakt. Lees meer
Familiedomein uit Lazio, op een kilometer of veertig ten zuidoosten van Rome (tussen Aprilia en Latina). Opgericht door vader Dante Giangirolami in 1956, en groot gemaakt door zoon Donato. De Azienda werkt volledig bio sinds 1993. Zo’n 40 hectare worden gebruikt voor de wijnbouw, met hoofdzakelijk de traditionele druivenrassen van Lazio. Naast druiven verbouwen ze op dit domein ook andere fruitgewassen. Het leeuwendeel van de wijnen eindigt (weinig verrassend) in de osteria’s, trattoria’s en restaurants van Rome. Gelukkig is er ook wat beschikbaar voor de export.
Land | Italië |
Productiemethode | Biologisch |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | Lazio |
Regio | Lazio |
Lekker bij | wit vlees, vis (ook sushi/sashimi), gerechten met paddestoelen, medium gerijpte kazen |
Smaakprofiel | Bloemig, tropisch, mineraal, rond |
Druivenras | Grechetto |
Jaargang | 2023 |