Krachtige barbera met een intense neus van bessen, kersen en specerijen. De wijn rijpt na de gisting op RVS 12 maanden op grote Franse vaten van 350 liter (tonneaux). Lees meer
Deze rode wijn wordt 100% van barbera druiven vervaardigd. De druiven staan aangeplant op wijngaarden die zich in de buurt van Alba bevinden op wijngaarden die ongeveer 300-400 meter boven zeeniveau liggen.
Paolo Manzone werkte vroeger als wijnmaker bij het grote Giordano, maar zijn wens was altijd om zelf wijnen te produceren van eigen wijngaarden. Inmiddels is dat gelukt en bezit hij eigen wijngaarden, waar hij met moderne visie wijn van maakt.
In 1999 richten Paolo en Luisella Manzone het agriturismo Cascina Meriame op, vernoemd naar de cru Meriame waarop het agriturismo en de bijbehorende wijngaarden liggen. Het agriturismo is in die tijd in handen van de ouders van Luisella en duidelijk aan opknappen toe. Ze renoveren het compleet en bouwen een nieuw wijnhuis. Het wijngaardareaal omvat ruim tien hectare aan wijngaarden.
Door de relatief kleine productie is Paolo in staat om zelf 100% controle te hebben op iedere stap in het proces: van de druif tot aan de verkoop van zijn wijnen. In totaal maakt Paolo 100.000 flessen, waarvan 90% uiteindelijk wordt geëxporteerd.
De wijngaard Fiorenza werd 20 jaar geleden aangeplant. De bodem is sterk kalkhoudend waardoor de opbrengst van nature laag is met een uitstekende kwaliteit.
Land | Italië |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 15% |
Herkomstbenaming | Serralunga d'Alba |
Regio | Piëmonte, Langhe |
Lekker bij | Wild, pastagerechten, charcuterie, pizza |
Smaakprofiel | Krachtig, fruitig en kruidig |
Druivenras | Barbera |
Jaargang | 2021 |