Een zoet smaakprofiel, waardoor dit een zeer flexibele VSOP is, met aroma's variërend van verse druiven, karamel en gekonfijte appel met zoete en boterachtige tonen in de mond Lees meer
De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne. Het betreft hier cru’s van één wijngaard en van één oogstjaar.
De druiven, Ugni-blanc, komen van hun eigen 42 hectare tellende landgoed op een kalkhouden kleibodem. Het landgoed Paul Giraud staat niet alleen bekend om zijn premier cru eau-de-vie, maar ook om zijn nadruk op traditionele productiemethoden, zoals het met de hand plukken van de druiven en het gebruik van de traditionele koperen Alambiek Charentais distilleerketel.
Het domein maakt gebruik van biologische landbouwtechnieken, wat betekent dat er geen chemicaliën of pesticiden in hun eau-de-vie zitten, wat zorgt voor een zuiverder, authentieker smaakprofiel en een onderscheidende diepte van karakter.
Om de allerhoogste kwaliteit te waarborgen oogst Giraud handmatig. Er wordt geen karamel toegevoegd en de distillaten rijpen op de allerbeste eikenhouten vaten uit Limousin.
Krachtig en Vatgerijpt | Delicaat, gebakken appel, kaneel met een lange zachte afdronk |