Deze sappige natuurwijn heeft een lichte kleur door de korte maceratie. Zeer fruitig karakter met aardbeien, bramen en ook bloemen. Tip: perfect om te koelen. Lees meer
De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Oprichters Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena werken met "landschappen" waarbij elk van hun percelen zoveel biologische diversiteit geniet als dit barre en droge klimaat in Navarra toelaat. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een even grote rol bij het succes van de druiven als de wijnstokken zelf. Dani, María en Fernando hebben een passie voor biologische landbouw en hebben geïnvesteerd in het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het leven in de bodem vernietigen. Het wijnmaken hier is heel natuurlijk met bijna het exclusieve gebruik van betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Zeer beperkt gebruik van sulfiet en daarbij juist weer veel passie. De bodega Azul y Garanza, gebouwd tussen 1940 en 1960, en deels ondergronds, bestaat uit kleine betonnen tanks met een inhoud tussen de 4.000 en 20.000 liter, goed voor een totale capaciteit van 200.000 liter. Hierdoor kunnen de druiven van verschillende bodems goed gescheiden gevinifieerd worden. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van de bodega. Op deze manier kunnen Azul y Garanza-wijnen het terroir op een natuurlijke manier tot uitdrukking brengen. Klasse voor een hele mooie prijs.
Land | Spanje |
Productiemethode | Natuurwijn, biologisch, vegan, ongefilterd |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | Navarra |
Regio | Navarra |
Lekker bij | Tapas, aperitief |
Smaakprofiel | Fruitig, aardbeien, bramen, bloemen |
Druivenras | Garnacha, tempranillo, garnacha blanca |
Jaargang | 2022 |