Heerlijke witte wijn met een levendige frisheid en uitbundige aroma’s van wilde bloesem, citrus en kruiden; slank en fris van textuur met impressies van bittere amandel. Lees meer
Oliviero Visintini maakt loepzuivere wijnen zijn grote kracht is de combinatie van een moderne vinificatie met respect voor traditie. Een fundamenteel element van de uitgesproken Friuli wijnen is de Ponca bodem (= leisteen). Friuli-Venezia Giulia is bekend voor haar zeer diverse landschappen, die variëren van bergen en heuvels tot kliffen, stranden en prachtige lagunes. Ook kent de regio een rijk historisch verleden met vele bouwwerken en architecturale bezienswaardigheden. Deze wijn is gemaakt van 100% Friulano (voorheen Tocai Friulano en ook bekend als Sauvignonasse of Sauvignon Vert) is een druivensoort die vooral bekend staat om zijn rol in de witte wijnen van Friuli , in het noordoosten van Italië.
De handmatige oogst vind midden september plaats. De druiven stokken zijn volgens de Guyot en dubbele Guyot gesnoeid. De stokken groeien op een bodem van mergel en klei. Na de oogst worden de druiven meteen geperst en fermenteert het sap op RVS. De rijping vindt ook plaats op RVS met een wekelijkse batonage. Na de rijping wordt de wijn gebotteld en ligt deze nog een aantal maanden te rijpen.
Land | Italië |
Productiemethode | Duurzaam |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | Friuli |
Regio | Friuli |
Lekker bij | Fruits de mer, spaghetti, San Daniele ham, antipasti |
Smaakprofiel | Citrus, bloemen, mineraal, amandel |
Druivenras | Friulano |
Jaargang | 2022 |