Deze Vinsintini Pinot Grigio 'Ramato' heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van citrus, appel, peer en rood fruit. De wijn is toegankelijk, met zachte zuren en florale tonen. De kleur is kopergeel met roze tint door langere schilinweking. Heerijk! Lees meer
Bij Visintini vindt de handmatige oogst eind augustus plaats. De druivenstokken zijn volgens de Guyot en dubbele Guyot gesnoeid. De stokken variëren van 8 tot 40 jaar oud en groeien op een bodem van mergel en klei.
Direct na het plukken gaan de druiven naar de wijnkelders. Daar worden de druiven gescheiden van steeltjes en pitten. In een stalenkuip wordt de wijn op 10 a 14 graden gehouden voor 12 tot 24 uur. Dit wordt gedaan om meer structuur aan de wijn mee te geven. De schillen blijven in het sap, voor het volume, structuur en de koperkleur die de Pinot Grigio druiven geven.
Na het persen van de druiven gaat het sap nogmaals in een stalen tank voor de alcoholische fermentatie.
In maart wordt de wijn nog eens gefilterd en gaat dan pas op fles om het wijnhuis te verlaten.
Deze wijn is perfect te serveren als aperitief, bij vis, schaaldieren, salami en hammen. Ook kan deze wijn geserveerd worden met klassieke Italiaanse antipasti, zoals bruschetta's met tomaat en Parmaham.
Land | Italië |
Productiemethode | Duurzaam |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | Colli Orientali del Fruili |
Regio | Udine |
Lekker bij | Risotto met garnalen, bruschetta, kalfsvlees |
Smaakprofiel | Fris, citrus, bosaardbei, framboos, floraal, zacht |
Druivenras | Pinot Grigio |
Jaargang | 2023 |