Deze prachtige champagne is gemaakt van een blend van de grand cru wijngaarden die deze familie zelf bezit in Avize. Lees meer
Deze prachtige champagne is gemaakt van een blend van de grand cru wijngaarden die deze familie zelf bezit in Avize.
Dit familie champagnehuis had de eerste oogst in 1989. Sinds 2000 staat moeder Marie-Hélène
aan het roer samen met haar kinderen, nu is zoon Pierre-Louis aan de beurt. Zij zitten in een
dorp wat zich tot de absolute top van de champagne mag noemen: Avize. Éen van de de grand-crus van de Côte de Blancs waar dus ook Chardonnay de held is. Avize ligt direct op het kalkplateau met een minimale toplaag. De wortels van de stokken graven dus diep door het kalk en vertalen die mineraliteit door naar de druif.
Lange tijd maakte Waris-Larmandier meer 'ouderwetse' champagne met een hogere dosage. Zoon Pierre-Louis zag in dat om mee te doen met de top de dosages omlaag moesten. Langzaam maar zeker weet hij de filosofie naar zijn hand te draaien.
De voornaamste wijn het om draait is deze “Particules Crayeuses”, verder maakt hij ook nog een Blanc de Noirs (100% Pinot Noir) van wijngaarden rondom Aÿ en een serie lieu-dits van grand cru wijngaarden uit de Côte de Blancs.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biodynamisch |
Alcoholpercentage | 12% |
Herkomstbenaming | AOP Champagne |
Regio | Cote de Blancs |
Lekker bij | Als aperitief of met kreeft, witvis, gedroogde ham soorten |
Smaakprofiel | Verfijnde mineralen, elegantie en een frisse afdronk |
Druivenras | Chardonnay |
Jaargang | NV |