"Racines de Trois" staat voor de 3 verschillende soorten druiven die worden gebruikt. De druiven zijn afkomstig uit 3 regio's en toevallig is de jongste generatie (bestaand uit 3 kinderen) verantwoordelijk voor deze prachtige Champagne. Lees meer
"Racines de Trois" staat voor de 3 verschillende soorten druiven die worden gebruikt. De druiven zijn afkomstig uit 3 regio's en toevallig is de jongste generatie (bestaand uit 3 kinderen) verantwoordelijk voor deze prachtige Champagne. Met structuur afkomstig van de chardonnay en het rode fruit karakter van de pinots hebben ze een perfecte eetvriendelijke en goed te combineren Champagne weten te maken.
De wijn wordt geperst in oude verticale houten pers, spontane vergisting op 600l bourgogne vaten en RVS. Vervolgens ligt de wijn nog 12 tot 24 maanden sur lattes.
Dit familie champagnehuis had de eerste oogst in 1989. Sinds 2000 staat moeder Marie-Hélène
aan het roer samen met haar kinderen, nu is zoon Pierre-Louis aan de beurt. Zij zitten in een
dorp wat zich tot de absolute top van de champagne mag noemen: Avize. Éen van de de grand-crus van de Côte de Blancs waar dus ook Chardonnay de held is. Avize ligt direct op het kalkplateau met een minimale toplaag. De wortels van de stokken graven dus diep door het kalk en vertalen die mineraliteit door naar de druif.
Lange tijd maakte Waris-Larmandier meer 'ouderwetse' champagne met een hogere dosage. Zoon Pierre-Louis zag in dat om mee te doen met de top de dosages omlaag moesten. Langzaam maar zeker weet hij de filosofie naar zijn hand te draaien.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biodynamisch |
Alcoholpercentage | 12% |
Herkomstbenaming | AOP Champagne |
Regio | Côte de Bar, Cote de Blancs, Montagne de Reims |
Lekker bij | Als aperitief, bij rauwe vis of geitenkaas |
Smaakprofiel | Fris, evenwichtig en mooi in balans |
Druivenras | 60% chardonnay, 30 % pinot noir, 10% pinot meunier |
Jaargang | NV |