Bijzondere rum uit Madeira, gemaakt van een selectie van het beste suikerriet wat er op Madeira te vinden is.
Deze rum heeft een lange fermentatie en rijpt hierna 3 jaar op houten vaten.
Lees meer
Bijzondere rum uit Madeira, gemaakt van een selectie van het beste suikerriet wat er op Madeira te vinden is.
Deze rum heeft een lange fermentatie en rijpt hierna 3 jaar op houten vaten.
Al vanaf het begin van de 15e eeuw, ten tijde van de kolonisatie door Portugal, wordt er al suikerriet verbouwd op Madeira.
In 1838 zet William Hinton’s gezin voet aan wal op Madeira om later de “Fábrica do Torreão” op te richten. In deze fabriek werd door met stoom aangedreven machines het sap uit het suikkerriet geperst. Dit lokale suikerrietsap bleek van opmerkelijk hoge kwaliteit te zijn en uitermate geschikt voor de productie van hoogwaardige rum waaruit uiteindelijk de Madeira Agricola Rum werd geboren.
De traditie van William Hinton Rum wordt sinds 2006 voortgezet door “Engheno Novo da Madeira”; Een club gepassioneerde rumfreaks die de meer dan 100 jaar oude distilleerkolom van de “Fábrica do Torreão” weer hebben gerestaureerd en in ere hersteld, zodat de komende generaties kunnen blijven genieten van de bijzondere rums van William Hinton.
Krachtig en Vatgerijpt |